'Onze' Utrechtse bussen

Na een zware Europese aanbesteding mochten we aan de slag met een project waarvan je als Utrechts bureau in je handjes knijpt! De ontwikkeling van een nieuw merk voor het openbaar vervoer in Utrecht. Opdrachtgever Provincie Utrecht koos bij de uitgifte van een nieuwe OV-concessie iets speciaals. Niet het merk van de vervoerder stond centraal (Arriva, Connexxion, Qbuzz, etc.); Utrecht wilde een eígen merk met een eigen identiteit.

Na een stevige studie bedachten we het merk U-OV, waarbij de U linkt naar ‘Utrecht’ maar ook naar de reiziger. Met geel, warm grijs en oranje ontwierpen we een moderne bus die knipoogt naar de gele regiobussen die tot in de jaren ’90 rondreden. De oudere chauffeurs waren bij de introductie apetrots! Bovendien is geel niet alleen veilig, maar roept het ook de sterkste associatie op met het OV.
De eerste 300 U-OV bussen gingen rijden in de stad Utrecht. Later kwamen er nog honderden streekbussen, trams en regiotaxi’s bij. En zo zien we het eindresultaat van dit project, al jaren nog elke dag op straat. En dat is echt kicken.