Vacature: Copywriter

Je bent al een tijdje copywriter maar er knaagt iets. Je merkt dat je het steeds belangrijker vindt om met je werk verschil te maken. Wij begrijpen dat!

Daarom zoeken we een copywriter die kan schrijven met hart, hersenen en ziel. Zó schrijven dat mensen het snappen en voelen. 

Maar laten we ons even voorstellen. O-bureau is een bureau voor maatschappelijk betrokken organisaties. Wij werken voor merken die de wereld een beetje leuker, mooier of beter maken. Onze opdrachtgevers vind je bijvoorbeeld in de zorg, onderwijs, OV, overheid, arbeidsmarkt maar ook in de schuldhulpverlening. 

Dat is mooi werk

Voor ons bestaat er niks mooiers dan met rake communicatie iets zinnigs voor elkaar boksen. En met ’iets’ bedoelen we best grote dingen. Dingen die er écht toe doen. Daar lopen wij warm voor.

We doen niet zomaar wat

Wij zeggen altijd ‘alles begint met een goed idee’. En dat menen we, daar zijn we een rare in. Zonder een goed idee, een sterk concept, beginnen we nergens aan. Niet aan het bedenken van een merknaam, niet aan een positionering, niet aan een campagne en niet aan een website.

Wat is een goed idee? 

Wij zijn ervan overtuigd dat een goed idee simpel en glashelder is. Het is een idee dat je oma ook snapt. Het voelt goed en het ís goed. Een goed idee geeft mensen energie, is positief. Het geeft organisaties een gezicht en merken karakter. En een goed idee prikkelt en bruist.  

Wat voor copywriter zoeken we?

Een veelzijdige, dat heb je vast al in de gaten. Je hebt verstand van inhoud, oog voor vorm en houdt van woorden. Jij schrijft voor socials en sites en draait ook voor interviews en long copy je hand niet om. Videoscripts en storyboards, SEO, contentkalenders, brand voices, campagnemiddelen; je doet zo’n beetje alles wat met tekst te maken heeft.

Wat kan je?

In elk geval: nadenken, vragen stellen, je inleven, uitzoeken en doorvragen, in- en uitzoomen. Jij kan ingewikkelde dingen helder, scherp en leuk verwoorden en je mag best een beetje een taalnerd zijn. Wat vinden we bonus? Als je houdt van appeltaart bakken, filmpjes maken, karaoke en wielrennen.

Wat wij bieden?

Je kan beter vragen ‘wat niet?’ Dat zullen we je eerst vertellen: je krijgt geen auto van de zaak (maar wel een NS Business card), geen collega’s die je stoelpoten doorzagen (daar zijn we veel te aardig voor), je krijgt geen jaloerse blikken als je successen boekt, een museumjaarkaart, iedere dag een lekkere lunch en écht goeie koffie.

Wat bieden we je wel: een baan voor 32 uur (want wij vinden vrije tijd ook belangrijk), een het gevoel dat je verschil maakt met je werk. Dat doe je in een toffe club collega’s die elkaar bijstaan en prikkelen. Die elkaar het ene moment de waarheid zeggen en het andere moment op de schouders nemen. Op een coole werkplek in het hart van het creatieve Campus Werkspoor in Utrecht waar je ook af en toe kan wandelen met onze kantoorhond Moos.

Leuk?

Heb je interesse? Stuur dan voor 1 april een mail waar we enthousiast van worden, met een foto en je CV (die mag kort hoor) aan laura@o-bureau.nl  Daarna nodigen we je uit voor een kennismaking om te kijken of we elkaar leuk vinden!