Als je hoort dat je niet meer beter wordt

Ieder jaar krijgen 120.000 mensen de boodschap: je wordt niet meer beter. Dat kreeg ook Mirjam te horen, in 2019. Haar wereld én die van haar man Wout staat vanaf dat moment op zijn kop. Ze missen een plek waar ze met hun vragen terecht kunnen. Want nu de behandeling in het ziekenhuis gestopt is, is ook het contact met de specialist beëindigd. Daarom besluit Wout, samen met de hematoloog van Mirjam, om zelf een platform op te richten.

Als hij bij O aanklopt voor hulp, heeft hij in eerste instantie een informatief platform voor ogen: een online plek waar een team professionals praktische vragen beantwoordt. De werknaam luidt dan ook Teamuitbehandeld.nl. We besluiten een paar stappen terug te doen en komen samen tot de conclusie dat het platform vooral een plek mag zijn waar ongeneeslijk zieke mensen en hun naasten herkenning, troost, inspiratie kunnen vinden.

De naam van het platform veranderen we in De Levensclub, want we vinden het belangrijk om niet de dood, maar het leven in de schijnwerpers te zetten. Want als je uitzicht hebt op de dood, ben je misschien nog wel meer dan ooit bezig met het leven. Bovendien: ‘ongeneeslijk ziek’ betekent lang niet altijd dat je snel zult overlijden.

Op delevensclub.nl brengen we verhalen van lotgenoten: van mensen die ongeneeslijk ziek zijn maar ook van hun naasten. En dat doen we nog steeds. Want we hebben – samen met De Levensclub – een grote droom: een boek maken en dat aanbieden aan ziekenhuizen en de politiek. Zodat het onderwerp zichtbaarder wordt en de aandacht krijgt die het verdient…